“Onlangs heb de keuze gemaakt voor een variabel pensioen (CVP), omdat het op de lange termijn meer kan opleveren”

Frank Westerhof

“Mouwen oprollen en aan de slag”

Als 18-jarige jongen wist Frank Westerhof (60) het al; zoveel mogelijk reizen voor zijn werk. Bij Shell kreeg hij die kans en vloog hij de hele wereld over. Zo droeg hij een steentje bij aan de globalisering van Shell. Het was de rode draad van een glansrijke carrière. 

“Na mijn opleiding bestuurlijke informatiekunde in 1985 ben ik meteen bij Shell begonnen. Ik heb heel bewust gesolliciteerd, omdat ik internationaal wilde werken en Shell die mogelijkheid bood. In totaal heb ik 16 jaar in het buitenland gewerkt en dat was een fantastische ervaring.

Toen ik net de studiebanken uitkwam, ging ik voor vierenhalf jaar naar Portugal. Destijds kwamen de eerste geïntegreerde financiële managementsystemen en ik werd naar Portugal gestuurd om ze te implementeren. Ambitieus natuurlijk. We werkten daar met een piepkleine IT-afdeling, niet gehinderd door enige kennis. Het was de mouwen oprollen en aan de slag.

“Een variabel pensioen (CVP) kan op de lange termijn meer opleveren”

Ik heb daarna nog in Londen, Houston en Maleisië gewerkt. Eerst alleen, later werd ik vergezeld door mijn vrouw en kinderen. Zij hebben volop meegenoten van de status van het expatleven. Door mijn reizen heb ik veel van Shell meegekregen en een enorm netwerk opgebouwd.

Met mijn pensioen ben ik nog niet zo bezig. Qua geld maak ik me geen zorgen, ik vertrouw op de goede voorwaarden van Shell. Wel heb ik onlangs de keuze gemaakt voor een variabel pensioen (CVP), omdat het op de lange termijn meer kan opleveren. Natuurlijk bestaat het risico dat mijn geld minder waard wordt. Ik heb echter voldoende spaargeld, mocht mijn pensioen alleen niet voldoende zijn.”