Welkom bij SNPS van Shell Pensioen

2021 was een sensationeel beursjaar.
Ontdek het hier.

02

Spectaculair beursjaar

2021 In Vogelvlucht

Na het coronajaar 2020, is 2021 opnieuw een jaar van uitersten. Met aan de ene kant grote onzekerheid over de ontwikkeling van de pandemie en aan de andere kant spectaculair stijgende beurskoersen.

De economie komt hortend en stotend op gang, veroorzaakt door de blokkade van het containerschip Ever Given in het Suezkanaal en het grote gebrek aan personeel en computerchips. Spanningen tussen de VS enerzijds en China en Rusland anderzijds nemen toe.

“Een dynamisch jaar, met een goed resultaat op alle fronten”

Kenan Yildirim, General Manager van Shell Pensioenbureau en uitvoerend bestuurder SNPS

03

Beleggingsresultaten

Het verhaal achter de cijfers

Aan jou de keuze. Met de blauwe startknop is het achterover hangen en luisteren (3 minuten) naar de sensationele ontwikkelingen op de financiële markten, druk je op de gele startknop, dan lees je snel en makkelijk hoe we hebben gepresteerd.

04

Dubbelinterview Koch – Ten Brink

“Rendementen voor SNPS waren dit jaar heel goed”

Door de schokkende gebeurtenissen in Oekraïne lijkt 2021 alweer lang geleden. Toch was het opnieuw een jaar van uitersten. Met aan de ene kant grote onzekerheid over de ontwikkeling van de pandemie en aan de andere kant stijgende beurskoersen. Interview met (niet-uitvoerend) bestuurslid Bas Koch en voorzitter Martin ten Brink.

05

Beleggen met positieve energie

Duurzaamheid duurt het langst

Als er één onderdeel bij een pensioenfonds onder het vergrootglas ligt dan is het maatschappelijk verantwoord beleggen. Legal Counsel Marijke Biewinga en Risk & Investment Officer Arnold Gast vertellen over de stappen die SNPS in 2021 heeft gezet.

06

Robbert

“Als je iets wilt veranderen moet je daar onderdeel van zijn”

Robbert (34) heeft als leader Turnarounds echt een topbaan, waar hij zijn passie voor techniek en duurzaamheid kan combineren. Hoewel hij bij Shell niet veel verder dan vier jaar vooruitkijkt, denkt hij toch ook al na over zijn verre toekomst. “Het is de jonge generatie die het langst de kosten voor het pensioen moet dragen.”

Lees hier het verhaal van twee andere Shell collega’s

Frank Westerhof (60)

Cees Bolhuis (66) 

07

Achter de schermen

“Pensioen is absoluut geen saai onderwep!"

Mannenwereld? Niet bij SNPS. Diverse vrouwen bepalen de koers. Dit is hun verhaal.

08

De belangrijkste cijfers op een rij

Kerncijfers

Dit zijn de getallen die er toedoen voor je pensioen. SNPS, een van de jongste en meest innovatieve pensioenfondsen van Nederland, is nu al klaar voor de regelingen uit het Pensioenakkoord.  

105%

De dekkingsgraad van het Collectief Variabel Pensioen (CVP) stond aan het einde van 2021 rond de 105%.

14,7%

Op de beleggingsportefeuilles heeft SNPS positieve rendementen behaald, oplopend tot 14,7% in de plus.

389

In totaal belegde SNPS een vermogen van 389 miljoen euro. Een stijging van 84 miljoen euro ten opzichte van 2020. Daarvan is ongeveer de helft afkomstig uit premie-inleg en de helft uit beleggingsresultaten.

€340

Hierop kwam de pensioen- en vermogensbeheerskosten uit per persoon in 2021.

3.227

deelnemers bruto pensioenregeling en 3.781 deelnemers netto pensioenregeling. 62 deelnemers gingen in 2021 met pensioen.